Posted in Product Review, What happened?

Bolt Home + Big TV Review – Bahasa Indonesia

Hi,

Welcome to my blog πŸ™‚

Kali ini saya mau bagi-bagi pengalaman tentang Bolt Home & Big TV, internet dan TV berbayar. Blog kali ini saya pakai Bahasa Indonesia karena yang mau saya bicarakan adalah produk Indonesia yang dipakai oleh kebanyakan orang Indonesia. Semoga bisa membantu ya πŸ™‚

Saya mulai ceritanya dari awal nih, biar lebih nyambung…

Saat saya pindah ke kota ini 4th yang lalu, saya mengontrak sebuah rumah dan berlangganan Big TV. Waktu itu pas lagi belanja di Hypermart trus sales nya nawarin harga promo, so saya memutuskan berlangganan karena memang sejak dulu saya membiasakan anak-anak saya menonton Disney Channel dan channel anak-anak ber Bahasa Inggris. Dengan tidak mengurangi rasa nasionalis saya sebagai orang Indonesia, saya memutuskan untuk tidak membiasakan anak-anak menonton acara tv lokal (RCTI, SCTV, dll) yang kebanyakan menyuguhkan tayangan yang tidak sesuai dengan prinsip pendidikan yang saya terapkan kepada anak-anak saya. Disclaimer, ini pendapat saya pribadi dan saya yakin kita masing-masing memiliki pemikiran dan kebijakan sendiri yang diterapkan dalam keluarga kita. So, please respect one’s opinion and don’t get easily jumped on it when it’s not the same as yours πŸ™‚

Singkat cerita, setelah setahun kami berlangganan, kami pindah ke rumah kami sendiri (masih dalam kota yang sama) dan memutuskan untuk tidak melanjutkan berlangganan karena kami harus meneruskan paket berlangganan dengan provider lain yang belum genap 1 th. As we all know, biasanya paket berlangganan tiap provider itu minimal 1 th. Sebulan sebelum pindah, saya sudah menghubungi pihak Big TV untuk pemutusan berlangganan dan agar perangkat segera diambil sebelum saya pindah. Kan gak enak kalau misalnya rumah itu sudah dikontrak orang lain, trus saya harus ganggu mereka untuk pencopotan perangkat, makanya saya sudah menguhubungi call centre jauh-jauh hari. Pada awalnya pihak Big TV hendak mengenakan biaya pemutusan sebesar Rp. 100.000 tapi saya nolak, sesuai perjanjian pemutusan hubungan setelah 1 th tidak dikenakan biaya. Pihak Big TV menyetujui (karena memang saya benar) dan mengatakan akan ada teknisi yang menghubungi untuk pelepasan perangkat.

Tunggu punya tunggu, tidak ada yang menghubungi dan datang untuk melepaskan perangkat dan saya sibuk ngurus-ngurus pindahan. Decoder saya bawa pindahan ke rumah baru, saya simpan lengkap dengan semua lembaran-lembaran formulir pendaftaran di dalam box decoder Big TV, in case mereka contact saya setelah saya pindah, and saya merasa bertanggungjawab atas decoder tersebut karena itu memang tidak menjadi hak milik saya. Setahun lebih saya tinggal di rumah baru, berpikir bahwa urusan dengan Big TV sudah selesai.

Setahun lebih saya berusaha mencari provider internet yang bisa supply kebutuhan saya di rumah, tapi hasilnya nihil. FYI, saya tidak tinggal di kompleks perumahan tapi hanya berjarak 100-500 meter dari 5 buah kompleks perumahan di sekitar rumah saya. LIMA.

Setiap hari saya melewati kompleks-kompleks itu dan selalu melihat provider internet wara wiri menawarkan paket-paketnya dan sibuk tarik-tarik kabel ke rumah-rumah itu. Berkali- kali pula saya ajak mereka ke rumah saya untuk bisa mendaftarkan saya sebagai pelanggan dan berkali-kali pula saya kecewa. Tidak ada satu pun yang menyediakan layanan kepada kami diluar perumahan alias di perkampungan 😦 Indie Home, My Republic, Bolt, First Media, Neuviz, BNetFit, dan lainnya yang sudah saya lupa nama-nama nya. Sedih ya? 😦

Kenapa saya sampai ngotot mau berlangganan internet di rumah? Kan tinggal beli paket kuota aja. Well, its that simple kalau pemakaian saya cuma sekedar untuk chat dan browsing biasa, tapi saya bukan sekedar pengguna internet biasa (berasa makhluk asing hahaha) karena pemakaian kuota saya sekitar 50GB per minggu. Banyak? Banget. Buat apa aja? Pasti YouTube an terus! Yes and no hehehe. Saya emang addicted to YouTube πŸ˜€ Tapi… Saya gak streaming loh, saya selalu download video yang mau saya tonton. Memang menguras kuota juga tapi tidak sebesar kalau kita streaming. And saya pake internet bukan cuma untuk nonton YouTube. Saya juga kerja dari rumah. Kerja apa? Saya Virtual Assistant. Apaan tuh? Mau tau? Komen dibawah kalo kamu mau tau apa aja kerjaan saya sebagai VA πŸ™‚ Trus saya juga punya online shop. Upload and download file dan foto, makan kuota banget.

Kalau saya beli kuota gede terus setiap minggu, bangkrut dong 😦 Belum lagi kebutuhan internet suami dan anak remaja saya. Jadinya boros kan?

Awal-awal saya pindah, sekitar 4 bulanan, saya pernah panggil sales Bolt ke rumah buat daftar berlangganan paket unlimited nya, tapi ternyata sinyal nya ngalor ngidul. Di rumah saya cuma bisa pake Telkomsel, Indosat, SmartFren, dan 3. Tapi… sekitar 2 bulan lalu ipar saya pas nginap di rumah, iseng nyalain modem Bolt nya dan BISA!!! Sinyal nya bagus banget pula.

Harapan saya kembali berkobar-kobar kayak api Olympic. Saya langsung browsing cari sales yang bisa bantu saya pasang Bolt Home di rumah. Itu pun perjuangan banget, karena mostly mereka gak mau visit ke rumah untuk cek sinyal langsung, mereka mau nya saya langsung register online, sedangkan saya mau nya bener-bener bukti bahwa daerah rumah saya sudah tercover sinyal Bolt. Malah ada sales yang nyolot karena saya maunya dia datang ke rumah. Tapi akhirnya saya ketemu sales yang ramah dan baik hati. Dia jauh-jauh datang dari Tangerang dan bantu saya sampe persoalan saya selesai. Loh… persoalan apa?

Sebelum saya sampai ke persoalan itu, saya kasih tau dulu paket apa yang saya ambil dan dapat apa aja. Saya ambil paket Big Deal Unlimited yaitu Bolt Home Unlimited 8Mbps dan paket tv Big Deal.

big tv

Kemarin gak kepikiran mau ulas ini, jadi gak difoto-fotoin. Ini outdoor yang dipasang diatas genteng di bagian belakang rumah.

bolt home

Ini indoor nya.

Monggo liat-liat langsung paket dan program mereka disini

So… sekarang ke permasalahannya ya. Setelah si mbak cek sinyal, saya didaftarkan cuma pake KTP dan salah satu bukti bahwa kita memang tinggal di rumah itu (surat keterangan domisili kalo alamat di KTP tidak sesuai dengan alamat tempat tinggal sekarang atw pake bukti bayar PLN atw pake PBB rumah), trus saya ke ATM untuk bayar biaya bulan pertama. Kalo belum bayar, belum bisa diproses. Habis bayar, pihak Bolt akan telepon ke no hp yang kita kasih. Sekitar 2 jam setelah saya transfer, pihak Bolt telp, saya udah girang aja. Eeeeeeeeeh… mereka telp cuma mau kasih tau bahwa saya masih punya hutang Rp. 153.000!!! Pendaftaran saya gak akan diproses kalau itu belum dibayar.

OMG! Kejadian 1.5th lalu yang seharusnya sudah beres ternyata malah ribet urusannya. Padahal dulu waktu saya telp pemutusan ke call centre, saya sudah dinyatakan tidak mempunyai tanggungan biaya apapun alias lunas. Saya yang telp minta mereka ambil perangkat juga dicuekin.

Setelah sempat kesel dan ngomel-ngomel, akhirnya saya bayar aja yang Rp. 153.000 daripada harus keluar pulsa lagi buat telp + hati gondok, biar hidup pun jadi tenang gak punya hutang and it’s not even my fault 😦 Setelah bayar pake e-banking, saya info ke si mbak nya, trus disuruh tunggu telp dari Bolt lagi untuk pemasangan. Ok mbak! Senang lagi deh hati saya.

Eeeeeeeeeeh trus saya dapat telp dari teknisi Big TV katanya mau ambil perangkat. What???? Ya ampyuuuuuuun, setahun kemarin kemana aja??? Itu rumah udah gak tau ditinggalin sama siapa, masa mau bongkar2 di rumah orang??? Sabar… sabar… sabar… Gak ada gunanya juga marah-marah sendiri, kesal hati, bete, gak akan menyelesaikan masalah, internet pun gak kepasang *big sigh. Akhirnya saya janjian lah dengan yang pemilik rumah dan teknisi untuk pengambilan perangkat, kelar sudah urusannya.

Malamnya, pihak Bolt telp janjian buat besok nya pemasangan router dan antena Big TV, daaaaaaaaaan sekarang saya bebas streaming YouTube dan bisa kerja siang malam bebas download and upload file yang segede-gede gaban tanpa harus kuatir keabisan kuota. Memang setiap mau mendapatkan sesuatu, harus ada yang dikorbankan, kali ini saya korban perasaan dan uang Rp. 153.000 😦 Ya sutrahlah, ikhlasin aja πŸ™‚

2 minggu saya pakai Bolt Home, ada sedikit kendala di net nya suka ngilang-ngilang. Solusi nya gampang sih, tinggal cabut kabel power router indoor nya trus pasang lagi, biasanya udah langsung lancar. Tapi pernah dalam sehari saya sampe cabut pasang lebih dari 10x 😦 Sekarang lagi lancar-lancar jaya. Saya maklumin aja, soalnya selama seabad lebih pake internet, belum pernah ada provider yang sempurna, dan Bolt bukan pengecualian hehehehe. Terus Big TV nya dapat semua chanel selama 2 minggu doang 😦 Sekarang udah balik ke chanel basic, seusai hak saya hehehehe. Saya sadar diri kok πŸ˜€ Tapi biasanya kalo ada event tertentu, suka dibukain lagi semua chanel nya, saya sabar menunggu πŸ˜€

Lumayan panjang nih ceritanya, sekiranya ada yang mau ditanya, silahkan komen di kolom komentar. Tapi jangan lupa subscribe dulu ya πŸ™‚

Disc

Advertisements
Posted in Product Review, Thoughts

Deluxe Banarolla | Product Review | Indonesian Snack

Hi…

Welcome back ❀

Please subscribe if you haven’t already. I’d love to have you join my blog family where I share a bit of everything 😊

Today I’m reviewing Deluxe Banarolla. An Indonesian snack based on banana. It’s a hits nowadays and everybody is talking about it.

I want to talk about it too. Now shall we?

I bought it from a friend at my boy’s school. Before I bought it from her, I checked the price online and it’s about IDR 5k different. I thought I’ll buy from her, supporting her business.

It’s a refill pack of 250gr in a price of IDR 45k ($3.32). It contains of 12 individual packs and I asked for all 4 flavors. Choconut, Double Choco, Green Tea Almond, and Choco Milky Oreo.

When you open the pack, you’ll find a greeting card and I find it cute. Makes it more personal and it’s a great marketing approach.

Let’s review one by one.

It’s the green tea almond. I like green tea and I like chocolate, so I like it. The green tea taste isn’t as strong as I’d like coz it’s more of a white chocolate with green tea flavor.

This is Choconut and the chocolate is yummy. It’s not too sweet and the bitterness of chocolate is there but not overpowering. I like it.

This is Choco Milky Oreo. If you like Oreo then you’re gonna love it. But I don’t think this is the vanilla Oreo coz the flavor is quite different. I only have vanilla Oreo coz I don’t like other flavors. It’s too sweet for me.

The last is Double Choco. It’s the same chocolate but with chocolate chips. You can only find about 3-4 chocolate chips there, so I don’t find it have any different in flavor.

What about the inside?

Well… the inside is all the same. It’s a dried banana rolls like in ladies fingers, covered with different toppings of chocolates.

Do I like them? Yes, I do.

Will I buy them again? No, I don’t think so. Well maybe, on occasions.

Why not?

1. It’s quite pricy. IDR 45k for 12pcs means IDR4k/pc ($0.29).

2. It’s a sweet treats and I don’t encourage my family having too much sweet treats.

3. There’s really nothing special and difficult in this snack. I can recreate this even though not from scratch. I can buy the banana rolls and dip them in my homemade chocolate fondue. It’ll be a lot cheaper and I can have a lot more with the same money.

But, it’s a great gifts if you want to send them on Valentines or Mother’s Day or Birthdays. The packaging is nice and representatives. You can buy the individual pack in a tin if you want.

You can visit their Instagram @banarolla and their website https://magicbanarolla.com

This review is my own personal opinion and doesn’t have to be other’s. Have you tried this? What flavor do you like? Share with us and comment below 😊

Please leave a ‘like’ if you like this kind of post so I can review more products.

Don’t forget to subscribe and join my blog family for more product reviews and of course a bit of everything else.

Bye for now ❀

Posted in Product Review, Thoughts

Torabika Double Up – Product Review

Helloooooooo!!!

Welcome back 😘 Thank you for coming back and staying with me, coz I love to share my lil bit of everything with you all πŸ˜„

Please hit the ‘follow’ button if you haven’t already 😘

Today I’d like to share my experience with yet another coffee 😁 For you who has been with me for awhile knows that I looooooove coffee. I drink 2-3 mugs of coffee everyday. My hubby is trying to cut me down on it, but please… Who is he kidding? πŸ˜‰

Coffee lovers know that the searching of ‘The best’ coffee will never an ending journey. So am I.

This is actually an accidental purchase 😁 I thought I was getting something else, another brand. Then when I checked at home, it wasn’t. I bought 20 packages, so might as well just get into it.

It is Torabika Double Up 3in1. Indonesia love using the name of 2in1, 3in1, etc hahahaha.

So it’s actually a package of two sachet in 1. I suppose, I have to cut half, drink it, and keep half for another cup.

At first I tried with my usual coffee mug.

It was too thin. It was watery and blah.

Then I use this small glass.

It was fine. But I don’t drink coffee in small glass.

Then I tried this.

A big mug I bought from J Coffee years ago 😁

Both sachets in 1 big mug. Spot on! It’s almost perfect. Almost. I just wish I can get less sweet coffee from any brand, that would be a joy.

It is said that 1 sachet is for 150ml water. Well maybe, I don’t know the volume of my cups and mugs and glasses at home.

Look at this beauty 😍

It is thick, well not as thick as I wanted, but it’s very close to my liking. It doesn’t hurt my gastritis, it’s creamy, and it has the nice bitterness of coffee. I like it more bitter, but it’s okay for me.

For you who like creamy coffee yet still crave for the kick of the coffee bitterness, it’s the coffee you should get.

Take 1 sachet in a small cup or glass and it’s kicking. Take 2 sachets in a big mug and it’s so fine for a coffee talk with a friend or just sitting hours in front of the computer working on your to do list.

I definitely will always have this in my coffee bin. Again, I wish I can have less sweet on it. A girl can wish right? πŸ˜†

Posted in Adulting, Daily Prompt, Hacks, Parenting, Product Review, Thoughts, What I Do

Teenager In The World Of Technology

This app is what I use to compromise with my teenage boy. He’s 12yo and (still) not allowed to have his own phone but he needs to ‘keep up’ with friends.

I totally understand. I’m old school and I don’t see the necessities of my boy having a phone. I send and pick him up to wherever and whatever activities he have, so he doesn’t need a phone.

He said he wanted an Instagram, I made him one. He said he wanted a WhatsApp, first he was using my account to connect with his friends, and I get that he was mocked at school for chatting using mom’s account. So, I seek for solutions, a win win solutions.

I found this app that allows me to have multiple accounts in one phone. Great!!! So now he has his own WhatsApp under his own name, joining groups, chatting with friends, in my control.

Call me overprotective, but man, teens will shocked you with what they chat about. Shocked! Language wise and content wise.

By having control over my boy’s social networking, I get to know his friends and matters he doesn’t share with me. I can directly guide him and teach him on adulting, by controlling his social networking.

Living in a world of Hi-Tech environment can either benefit your children or can be destroying. It’s our responsibility to teach them how to be a responsible adult, starting from their teens age.

For now I only use it for WhatsApp and Instagram, so have no further comment on other apps. But so far so good. Everybody is happy πŸ‘Œ

Posted in Beauty, Daily Prompt, Product Review, Unboxing

16 Years With Tull Jye – Product Review

Yes, 16 years!

I bought my first at Top 100 supermarket in Batam, 16 years ago.

I don’t need to tell you how I love this product. 16 years… I looooooooooooove it!

I used to also use the night cream, but I don’t like it as much as I love the day cream.

tull-jye-night-cream-b-hijau-20g-1484009753-4417085-e2da8d4aad6ed741dd796c2669e05152-catalog_233

It doesn’t smell good. I did use it just when I feel that my skin needs some kind of brightener. It works like magic, coz in the morning, your skin kinda glow and feel more supple, look healthier and fairer. It’s like a very long time ago since I used the night cream.

I tried to use the face soap (long time ago), but didn’t go well either.

tull-jye-washing-cream-1-kuning-100g-1484009751-3508275-447843875481847e18c744531006058c-catalog_233

It made my skin very dry. Never try again.

Not gonna talk more about those products. I tried and didn’t go well and I have no capacity of talking more about it since I’m not using them anymore.

So, let’s just focus on what works for me. The day cream.

tull-jye-day-cream-hijau-20g-1484009752-1808275-05cca746e1b81d4424fe6da56e6f2ca8

Their packaging has been always changing over the past 16 years. I think its more of a precaution of a fake product.

I did once buy a fake one and I had the worst breakout. It was so bad that I had to stop any kind of face products. I was working in a hotel industry and wearing no makeup was a disaster.

How did I got better? By applying Tull Jye night cream. The night cream is a truly miracle for skin problem. If you have a breakout and acne problem, try them. For first timer, you can buy a package of day and night cream. Its smaller than the individual product.

download

Tull Jye have 2 skin types of products. I use the green one. Its for sensitive skin and great for oily skin like mine.

Let’s take a look what’s inside.

IMG_20170713_095947

Make sure that its sealed.

IMG_20170713_100102
It’s also sealed inside

IMG_20170713_100140

Can you the oil? It’s fine. Its how it is.

I did stop using it during my pregnancies. For a whole year. And I didn’t have any skin problem while I wasn’t using it.

People said, some skin product can make your skin addicted to it. When you’re not using it, it’ll caused you a skin problem. Well, I didn’t have any problem during my absence and I didn’t have any problem when I started using it again.

It makes my skin glow and healthy. I did try so many (too many) other products and I keep going back to it.

I don’t think I ever stop using it. Unless they close shop.

Enough with the goodness, you’ll think that I’m making it up πŸ˜‚ There’s something I dislike about this product. My face will have a lot of blackheads, well not black though, it’s whiteheads (I guess, if there’s such thing). But I learn how to befriend with it this whole years of us being together 😁

It maybe different with your skin, but to me it is. That’s the ONLY thing about this product that I dislike.

If you’re looking for a skin care product. Try it. Buy the set package coz its smaller and cheaper than the individual product, try for a couple of days. But… Please do your research and only buy the original product. You can look at their products here and order or you can contact them for the nearest shop for you to buy.

It’s not sponsored by Tull Jye in any means. I’m just a satisfied user and I share it coz I love it. Please remember that every skin can react differently to any products, there’s a possibility that it doesn’t suit your skin, but there’s also a chance for it to work on your skin.

The point is, you can’t say yes or no, before you try it yourself.

If you have any question or wanting any more details on my experience or you yourself have any experience with it, please leave a comment below.

Thanks for joining me and please hit the ‘follow’ button if you haven’t already. I’d love to have you in my blog family πŸ™‚

Posted in Product Review, Thoughts

Product Review – Torabika Tora Cafe Volcano ChocomeltΒ 

Hi… 

Welcome back 😘

Please hit the ‘follow’ button if you haven’t already 😘

Now I’m gonna review one of my favorite topic. Coffee. 

So… I went shopping and tried to find me a new coffee. Just trying to get new taste than the one I’ve always take. I laid eyes on this… 

Eye catching right? The color is so me. Red. It’s a really good packaging design wise. So I was intrigued. I got a packet of 10. Was tempted to get more, but I’m an adult, I control myself 😁

And I was right! Yesterday I tried one and end up throwing it away in the sink. I used my coffee mug and it tasted awful. Taste like water with a hint of chocolate flavor and coffee at all 😦 

If you’re a coffee person, you’ll want some coffee in a (supposed to be) coffee pack right? And I didn’t get any from this. Like none πŸ˜•

This morning, I decided to try again. Smaller cup. Better CHOCOLATE taste and still NO COFFEE 😠 

Let see what’s in it as they say was in πŸ˜’

0.38% of coffee and 8.5% chocolate… Yet they said “instant coffee with chocolate” πŸ˜’

When you said coffee with chocolate, it should means a coffee based with a bit of chocolate. The coffee should’ve been the dominant here. Not the chocolate. 

Unless it said, chocolate with coffee. The chocolate is the dominant. I make sense right? But I guess I should’ve read the ingredients more careful πŸ™„ 

It’s a no no from me. Yet I’m not gonna waste. I’m gonna keep them for company. Not gonna give my kids, coz still it has a hint of coffee in it (says them) πŸ˜ͺ 

If you don’t drink coffee but wanted a hot drink, it should do. It has a nice chocolate flavor, though the ‘real’ chocolate drink would do a better job. 

Posted in Adulting, Product Review, Thoughts

Product Review – Kapal Api Grande White Coffee

Hi… 

Welcome back 😘

Hit the ‘follow’ button if you haven’t already… I’d love you to join my blog family 😍

I’m a coffee addict πŸ˜‰ I can’t function when I don’t have coffee. I take 2-3 cups a day. Morning, noon, and night when I do my computer works. I do sometimes takes tea at night, but mostly coffee 😁

I don’t take coffee with coarse powder in it (kopi tubruk). I’d love to have a coffee machine, but it has to be for later after we have the budget for it πŸ‘Œ One day… 

Since I take coffee like at all times. I’m gonna start reviewing one by one. Start with this… 

I don’t normally drink Kapal Api coffee, but since I kinda bored with what I have now (I’ll do reviews on them), I bought this to try. See if I like it and into my coffee bin. 

When we open the sachet… 

Let’s add the chocolate granules…

It’ll be like this… 

Let’s take a sip… 

And… 

Blah 😨

It’s blunt. Coffee less. I taste water and sugar. That’s all 😫

If you don’t fond of drinking coffee or just wanted a blunt one, you can have this. This should be okay. But, I don’t drink coffee that don’t have coffee in it. Well… It’s not my favorite 😌

Would I buy it again? NO! 

Posted in Beauty, Product Review

Product Review – Neutrogena Microdermabrasion System

Hi…

Welcome back 😘

Hit the ‘follow’ button if you haven’t already, I’d love to have you join my blog family 😍

Now I wanna review my all-time favorite product… Neutrogena Microdermabrasion System.

I’ve been using it and loving it still after 8 years 😍

In 8 years, I’ve just been changing the batteries for only 5 times, and I’m using it for almost every night for the last 8 years.

2 AA batteries last very long πŸ‘Œ

In 8 years, I’ve bought 4 packets of puffs reffils.

This is what you get in the refill packet. 24 puffs + 1 attachment head.

Stick the puff to the head, put a lil water on it. That simple.

As you can see. There are some kind of crystal scrubs on the puff. That’s what exfoliate your skin. And there’s some kind of cleanser in the puff. It’ll be foamy once you scrub it onto your wet skin. Don’t get too wet tho, coz you’ll make a mess all over your face, and not able to scrub it properly.

The cleanser only be effective after once or twice, then no more cleanser, only the scrubs on the puff. It says the puff is for 1 time used only, but I use it for like 1-2 weeks. As long as the crystals are there, I don’t change the puff. What about the cleanser? I use whatever cleanser I have. Put a little on the puff, use as usual.

The tool itself will vibrate when you put it on. You’re supposed to use the tool in circle motions. It has 2 speeds option, right here…

So far… I’m happy with it. Everything last quite a long time. For the price of IDR400k (8 years ago). It’s worth every dime. The refill puffs was about IDR250k, last time I bought a year ago, when my friend was coming back from New York.

Should you buy it? I think you should. Especially when you have sensitive skin like me. Actually I bought it when I was experiencing skin problems. And loving it since. Problems or no problems πŸ˜‰

Posted in Product Review

Product Review – Unilever Pure It MarvellaΒ 

Hi… 

Welcome back 😘

Hit the ‘follow’ button if you haven’t already… I’d love you to join my blog family 😍

Today, I’m gonna review Unilever Pure It Marvella. It’s an advance UV water purifier system. 

I bought it about 3 years ago at Carefour Cibinong City Mall​. It was a new product of Unilever Pure It, on display, and on promo price. Its normal price was IDR2.5m and I paid for IDR2.250m with free installation fee. 5m water pipe was included in the installation. I should pay if I use more. 

This Marvella needs electricity to work. It has 4L of water tank. It has indicators to let you know what’s going​ on. 

I’m ​not gonna talk about mechanical thingy and technicality​. I’m just gonna share my experience using it for 3 years. So… Ask me anything about it in the comment below and I’ll answer to my knowledge. Coz I don’t use anybody else’s reviews, I’m not sponsored, it’s honestly my review, and it belongs​ to me only. If you’re​ using it and have a different experience, you could also comment below, we could exchange some information. And if you’re looking for a water purifier, you should find as many information as you can get, and your decision is purely yours. 

Okay… Let’s continue. When I bought it, I got 2 weeks guarantee from Carefour and a year from Unilever. Before the technician install it, they ran a water tests. To see if our water source is applicable for the unit. And we passed the test. We were informed that if our water doesn’t reach their standards, we will get full refund and they’ll take back the unit. It’s​ fair enough πŸ‘Œ

So the guy installed it. 2 weeks gone by. Everything seemed good. We used to buy about 20-25 gallons of Aqua for our drinks and cooking, a month. It’s a lot. So, we were hoping that it’ll save our money. The water is tasteless, odorless, and we didn’t have any health issues after consuming it for 2 weeks. It all seemed well. We were quite happy. 

About 3-4 weeks of using it, the purification indicators were red. It’s not supposed to happen in short periods. We called the customer service, the next day the same guy that installed it came, and he said that the UV purifier was broken, he will change it for free. Wait! No way! You can’t expect me to agree with that! 

I called the customer service again, while the technician was still there. I asked him to wait. The customer service informed me, that they’ll change the UV purifier and I don’t have to pay for anything. I said, no! I insisted that they give me a brand new unit. I’m not okay with buying a unit for not even a month and already have to change a spare part. I want a new one! A brand new unit! And they gave me πŸ‘πŸ˜πŸ˜˜

So guys… Whenever you buy a new products, whatever they are, keep the receipt. Keep them! Know your rights and demand on it. We have our rights as a customer. As long as you’re​ right, asked for justice πŸ˜‰ 

I’m happy with their service, happy with the water, happy that I could save some money on water consumption. Then after about 4 months, the ‘change GKK’ indicator was red. I need to change my GKK. GKK is Germ Kill Kit. I was informed that GKK could perform 3.500L before it should be changed. So wow… I used 3.500L in 4 months 😡 We definitely is a huge water consumers πŸ˜‚ 

I called the customer service, they informed me that I should pay IDR400k for the GKK. Okay… So IDR 100k for a month. I used 20-25gallons x IDR15k = IDR300-375k per month for Aqua. That’s a ton of money saved right? I’m good πŸ‘Œ

For 3 years, I’ve changed the GKK for 4 times. 1 time of changing the UV. Oh man… I forgot the price of the UV πŸ˜• I’ll update it once I remember or if I have to change mine. Last time I changed my GKK was on December 2016, it’s IDR600k. IDR550k for the unit and IDR50k for the technician. You could give more tips for the technician or not, it’s up to you. Just for you know, the GKK price is includes the technician fee. 

Oh… When I moved house, I called the technician to come and moved it for us. We could’ve moved it ourselves, but I don’t want to be responsible for anything broken in the process, so we call the guy. Moving fee was IDR100k, he’s fee was included, he changed the water pipe and did another water test. The result was that the water in my new house is better than my previous rented house πŸ‘Œ

So… This is a good investment. I recommend this for your water purifier. Make sure you keep the receipt and know your rights. 

Any questions? I’d love to answer 😍

Posted in Haul, Product Review, What happened?, What I Do

Indomaret Haul #200417Β 

Hi… 

Welcome back 😘

Hit the ‘follow’ button if you haven’t already… I’d love you to join my blog family πŸ’ž

Post kali ini saya pakai Bahasa Indonesia ya… Soalnya nih diskon keren banget dari Indomaret, santapan emak2 nih, agak ribet kalo pake Bahasa Inggris, biar cepet langsung cus ke Indomaret πŸ˜‚

Saya tadinya cuma mau beli obat nyamuk sama mentega. Udah 2 hari sengaja nunda belanja, soalnya udah tahu kalo belanja itu yang dicari 1 yang dibawa pulang 15 😫 Maksudnya sekalian aja tar belanja banyak ke Indo Grosir. 

Tadi terpaksa pergi, soalnya nih nyamuk bikin gak bisa tidur 😀 Akhirnya tadi ke Indomaret yang di pom bensin. Tekadkan hati bulatkan niat, cuma beli obat nyamuk and mentega. Titik. 

Daaaaaaaaaan ini belanjaan saya… 

Tuh kan, dibilang juga apa… Banyak kan πŸ˜₯ Boros kan? Eits… Tunggu dulu. Boros itu kalo kita beli sesuatu yang gak dipakai, dengan harga normal pula… Selalu ada alasan buat belanja 😝 Tapi beneran, ini diskon nya gak nahan, jadi harus beli. Harus! Maksa dikit, abis geregetan banget sama diskon nya πŸ˜‚ Eh… Ini gak disponsori loh ya, murni dari lubuk hati terdalam πŸ˜‰ 

Ok… Kita bongkar yuk πŸ‘ 

Ini harga normal yang bolognese 6.600, yang chicken 5.700. Beli 2 gratis spaghetti bolognese. So, udah jelas kelihatan untung nya 6.600. Gak pernah beli ginian sih, sering nya beli terpisah. But, mumpung diskon and lumayan bisa buat bekal skul Al, porsinya​ pas. Kalo Abe, 1 pack pasti kurang 😌

Ini sabun cuci piring​ favorit. Kemarin beli yg merk lain, karena lebih murah. Nah ini harga normal 13.600, gak ada diskon. Tapi, gratis sabut cuci piring yang gak pernah saya beli karena mahal. Sabutnya harga 6.700, sekarang dapat gratis 😁 Mumpung kan 😝

Biasa beli Gulaku​ yang harganya sekitar 17rban ya… Ini merk Indomaret, sama putih bersih juga, tapi cuma 12.500. Jauh kan harganya πŸ˜‰

Tadinya mau beli Vixal, murah tuh, di Indo Grosir aja kemarin lagi promo jadi 8rban. Gak pernah beli merk ini, karena… Mahal 😝 Saya anti beli yang mahal2 😁 Tapi ini pas diskon, pas di rumah juga habis, dapat sikat gratis pula. Harga normal 17.300, setelah diskon jadi 14.400 per botol + sikat. Sikat aja tuh paling murah 5rb ya? Lumayan kan πŸ˜‰

Ini sih gak diskon, tapi emang lagi butuh. Yang di rumah udah rusak and butuh buat Hilangin kerak di toilet. Keraknya udah betah, susah kalo cuma pake sikat, harus di amplas pake ini kayanya 😌 Ini harganya 8.500, udah pasti jauh lebih murah daripada yg merk Scotch Brite. 

Yang ini juga kebutuhan. Ini nih niat awalnya ke Indomaret πŸ˜‚ Sayang gak ikutan diskon πŸ˜₯ Di Indo Grosir lebih murah sih, tapi beli 1 aja dulu, yang penting bisa tidur 😝 Ini harganya 8.500 isi 10. 

Ini juga kebutuhan. Tadinya gak niat beli karena lupa. Pas liat, baru keinget kalo harus beli ini. Di plafon atas kamar tuh suka denger gerak2. Saya gak ‘takut’ saya hantu, jadi pikirannya langsung ke tikus 😝 Pasti ada tikus di atas plafon nih. Mari kita pasang jebakan 😎

Nah ini juga gak niat beli. Kemarin udah beli Nivea juga yg SPF nya lebih gede. Tapi ini diskon 11rb 😍 I can’t miss it! Harus beli inih… Harus! Yg SPF nya gede buat pake siang hari pas gotik-in anak2 anjem (anter jemput) skul. Apa gotik? Gojek cantik πŸ˜‚ Udah ah… Lanjut ya (takut langsung di black list) 

Yang ini juga diskon gila! Harga normal 25.500 jadi cuma 14.900 πŸ‘πŸ‘πŸ‘ Tapi harus belanja produk home care sebesar 50rb. It’s so worthed 😘

Kalo ini emang di rumah lagi boros pake beginian. Suami lagi bebikin ini itu, karena gak biasa ‘nukang’ jadi sering kecelakaan kerja, banyak luka perang πŸ˜‚ Ya kena paku lah, kegores kayu lah, kena cutter lah, ya gitu lah…. Ini harganya @5.900. Beli di apotek lebih murah gak ya?

Ini kebutuhan. Di rumah harus ada roti. Harus! Anak2 suka banget makan roti. Sukanya yg kupas. Nah yang ada kulitnya itu buat mama nya πŸ˜‚ Biasanya saya beli yang gandum, tapi jarang banget nemu yang gandum di Indomaret. Yang kupas harganya 14.500. Yang kulit 12rb. 

Ini juga diskon. Tapi gak besar. Dikiiiiiiiiit banget diskonnya. Harga normal @4.200, promo nya beli 2 hanya 6.900. Jadi diskon 1.500. Biasanya pake Blue Band. Beda harganya sekitar 3rban loh sama Blue Band. Ini produk Indofood, harusnya oke juga lah. So, let’s try this one. Cheaper 😘

Ini pas liat, pas inget, di rumah lagi abis. So, beli juga deh sekalian. Harganya 10rb. Murah apa mahal? 

Ini juga pas ambil roti pas inget kalo keju di rumah abis. Biasanya beli yg Kraft. Pas diliat, harganya beda jauh loh. Ini harganya 6.800 isi 5. Kraft 20rb sekian isi 10. Jauh kan… Rasanya? Harusnya gak jauh beda, kan sama2 keju. Ya gak? Yang penting kantong aman 😝

Tadaaaaa… Borong!!! Harga normal 7.300 jadi cuma 5.500!!! Gila kan!!! Duh teriak2 begini yak πŸ˜‚ Sorry… Abis gila banget diskonnya. Suka banget sama yg madu coklat ini tapi selalu nahan diri buat beli. Mahal 😫 Pas liat ini, gelap mata, langsung babat! Tapi gak gelap2 banget sampe dihabisin yg di Indomaret πŸ˜‚ Kalo beli, lihat expired date nya ya… Soalnya yang saya punya ini sampe November 2017. Tadi nemu yang September and Oktober. So, kalo emang gak langsung habis, cari yg expired date nya masih agak lama. Kayanya sih semua expired tahun ini. So make sure recheck ya say… 

Okeh… Semua sudah dibongkar. Total saya berhemat 46.300. Lumayan banget2 kan… Tadi sih tanya sama mbak nya, rata2 diskon sampe akhir bulan ini. So buruan meluncur ya… Masih banyak sih items yg diskon, tapi yg saya pake cuma yg rombongan ini 😁 

Semoga jadi inspirasi buat belanja ya… Ingat loh, lapar mata boleh, tapi tetap beli yg dipake aja and yg diskon aja. Kadang kita emang biasa pake merk tertentu, loyal banget gak mau pindah ke lain hati deh pokoknya. Tapi kalo selisih harganya jauh and fungsi/rasanya sama or at least gak beda jauh, beli aja yg lebih murah. Bener gak? Sisa duitnya bisa buat yg lain. 

Berhemat dan pelit beda loh 😘 Share buat temen-temen lain ya, gak bisa bayarin mereka, paling gak bisa kasih info diskon supaya mereka bisa berhemat. Siapa tahu hasil berhemat nya kita kecipratan ditraktir 😝