Posted in Thoughts

HOW PRODUCTIVE ARE YOU?

Coba yuk kita catat apa yg sudah kita hasilkan dari bangun tidur hari ini sampai mau tidur nanti malam!

Contoh myself aja dulu ya :

Hari ini bangun jam 6, siapin sekolah Abe (seragam, lunch, dll), antar Abe sekolah, belanja ke tukang sayur, pulang trus siapin Al sekolah (masuk jam 9 pagi), antar Al sekolah, ke Superindo belanja mingguan, masak tumis kangkung, potong2 buah dan sayur trus simpan di kulkas, smoothie prep juga and simpan di freezer, jemput Al dari sekolah, bikin jelly simpan di kulkas, bumbuin ayam buat dinner trus simpan di kulkas (nanti mau makan tinggal goreng), bikin brownies kukus (ready pack), and all the way sambil upload dagangan ke grup BBM and IG. Sekarang baru jam 2.40 (by the time I write this). And I still have a bunch of works in my to do list.

How’s your day? Are you being productive today? Are you planning your day or just ‘go with the wind’ day? Did you wake up ready and about, or waking up and not knowing what to do today?

Success people plan their day! That’s what I believe. Coz I know exactly how my days are if I don’t plan my day. Bangun tidur kayak orang bego, gak tahu hari ini mau ngapain. Sebenarnya banyak yg harus dikerjain, tapi gak tau mau mulai dari mana. Akhirnya asal seingetnya aja, gerabak gerubuk, kesana kemari, kerja ini gak beres, kerja itu gak selesai, kelupaan ini itu, tahu2 udah malam, udah capek, ternyata gak banyak yg kelar, semua nya masih berantakan, tapi badan remek 😰.

So, bukannya kebanyakan kerjaan atw kekurangan waktu, tapi karena kita gak me-manage waktu dengan benar. Setiap orang punya 24 jam, sama rata. Tapi ada yang bisa kerjain bejibun kerjaan, ada yang seharian cuma bisa kerja sedikit itu pun gak maksimal. I was starting to plan daily, but since I have 2 children with different school schedule, I changed to weekly planned my days. I write down everything has to be done within the week, and I manage my time so everything is done by the weekend.

I have 4 sections in my planner. To Do, To Pay, To Buy, To Go. I will share my planner with you in my next post. How’s your planner? Or are you starting yours today? You can share in the comments section below.

If you’re new to my blog and you like it, please follow and give this a star.

With love…

Advertisements

Author:

An ordinary mom trying to do my bit of everything in the best way I could

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s